WO-WO kennel. Leonberger

Vår önskan om Leonberger i framtiden.

 

Vi kan bara konstatera att vi älskar hundar och i synnerhet Leonberger. Samt att vi tycker om att träffa andra människor som även de tycker om hundar och kanske framför allt Leonbergers.

Under denna tid har vi träffat en massa människor som varit intresserade av att bli ägare till en Leonbergervalp. Och varje möte har varit lika roligt och intressant. Ett gemensamt hundintresse är en bra grund för samtal mellan männniskor.

Vi kan även konstatera att man kan tycka om Leonbergers ur olika synvinklar. Det ena är att man försöker finna hunden som det skall gå bra för på utställningar och som man kanske senare vill ha avel på. De andra är de som brinner för att få en underbar hund, och har funnit denna hund i rasen Leonberger, som man skall leva nära med under förhoppningsvis många, många år. Det tredje är att man egentligen inte bryr sig om vilken ras eller blandras som man har, utan att alla hundar betyder lika mycket.

Vi tror att alla har rätt ur sitt pespektiv. Det viktigaste är att man finner den hund som passar in i sitt eget liv. Och det viktigaste är då att man gör sitt allt för att vårda och älska den på bästa sätt.

Vi anser att det är viktigt att rasens typdrag bibehålls, och att man strävar efter att se till att rasen utvecklas på ett positivt sätt. Men vi tycker även att det är viktigt att intresset för rasen ökar och att man arbetar för att det allmänna intresset skall öka för rasen Leonberger.

Vår strävan har varit att finna de människor som vill ha en Leonberger för just den underbara hund som det är och som kommer att sköta den på bästa sätt.

Skulle någon vilja ställa ut den så kommer vi att bli jätteglada, men det är inget krav. Vårt enda krav är att du skall älska din hund lika mycket som vi sjäva gör. Vår förhoppning är att vi även i framtiden kan kunna få lika underbara valpar som vi fått denna gång. Och vi hoppas att även intresset kommer att vara lika stort då. 

Våra dörrar står alltid öppna om du vill besöka och hälsa på våra 8 underbara Leonbergers. Vår telefon är till för att man skall kunna ha kontakt, så ring gärna om du har några frågor.

Slutligen, - Tack alla ni som visat så stort intresse för våra valpar och tack alla ni som har valt att bli nya Leonberger ägare.

 

Hälsningar, 

Eva och Claes