WO-WO kennel. Leonberger

Här har du möjlighet att tala om vad du tycker. Om hundar i allmänhet och om Leonberger i synnerhet.

Du är alltid välkommen att använda denna sida för att skriva vad du tycker och diskutera hundar  och Leonberger i största allmänhet. Det är inte alltid vi är så bra att svara med en gång, men vi tycker det är jättetrevligt med inlägg här på denna sida.

Antal inlägg: 50

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)

2014-11-03 19:02:38 - Mikael Olson, con-cordelia@hotmail.com, kennelconcordelia.se

Hej!
Blev glad att höra,läsa eran inställning.Håller helt och hållet med er på alla punkter! Denna leonbergervärld håller på att "gå åt skogen" p.g.a allt oseriöst som händer.
Kramar! Mikael

Svar: Hej Mikael. Vi är glada för att du håller med oss. Även vi håller med vad du säger på alla punkter. Det skall vara roligt att ha Leonberger. Denna så kallade Leonberger världen skall helst bara bestå av ljusa minnen. Vi är glada för att du på detta sätt vågar öppet säga vad du tycker. Samtidigt är vi naturligtvis lika glada för alla andra positiva saker som är mailade direkt till oss. Jag hoppas att vi får tillfälle att tala med mer varandra. Stora Leonbergerkramar från oss alla.

2013-10-07 17:00:55 - Viktoria och Daniel

Hej Claes och Eva! Det var längesedan nu. Tiden går alldeles för fort. Hoppas att allt är bra med er och hundarna. Vi hörde att Otto lämnat er och vi beklagar verkligen det. Vi tittade lite på era bilder och vi ser Rex i Otto. Rex är pigg och alltid på alerten. Han öppnar dörrar ständigt och vi är så glada för att han finns i vårt liv. Vi hälsar gärna på er när vi har vägarna förbi. Kram så länge

Svar: Hej Victoria och Daniel. Vad glad vi blir att höra att Rex mår så bra. Och att han är så lik Otto. Vi älskar alla våra vovvar, både våra egen uppföda och våra nya inköpta. Men Otto var vår första Leonberger, så otroligt underbar, snäll, och smart, så vi saknar ord. Han var vår trogna följeslagare i allt. Vi är så glada att höra att Rex är lik Otto. En bättre vän kan man inte få! Vi har själva en näst intill kopia av Otto, han heter Zack. Det skulle vara så trevligt om ni och Rex kunde komma och hälsa på. Ni är alltid välkomna Det skulle vara jätteroligt att träffa er och Rex eller Zim som vi döpte honom till. Så får han träffa sina syskon. Hoppas att ni har tid att komma redan nästa helg. Hälsningar från oss alla på WO-WO kennel. Eva och Claes :):):)

2013-09-24 13:03:47 - Lena och Masse., aleomas.se

Grattis vilken helg ni haft. Många rosettor. Njut.

2013-08-12 10:05:44 - lena och Masse, aleomas.se

Ett stort Grattis till Sams cert i Ronneby.

2013-08-10 09:38:10 - Lena och Mats, lena.hall@aleomas.se, Aleomas.se

Tittar inom och önskar er en trevlig helg.

Svar: Tack för att ni önskar en trevlig helg. Det var nog det som behövdes. Helgen blev jättebra :) bland annat tack vare Zams goda resultat på utställningen i Ronneby. Men även på grund av vackert väder och trevliga hund människor. Ett stort Grattis (flower)till er för både ert BIM samt R-cert Hälsningar från oss alla på WO-Wo.

2013-06-27 20:37:37 - Humlan, Bumbi, Spöka o Johanna

Vilken fin hemsida. Mycet att läsa o många bilder. Hit kommer jag ofta. Kram

Svar: Hej. Jätteroligt att du gillar vår hemsida som vi tyvärr inte alltid hinne hålla helt uppdaterad. Men vår lilla Laban mår jättebra, växer och har kommit väl in i flocken. Hörde att ni skulle till Motala. Skall bli roligt att träffas. Vi önskar er alla en trevlig sommar. Från oss alla på WO_WO`s kennel.

2013-06-02 10:38:04 - Linda Persson, Linda_1983@live.se

Hejsan!
Har tagit över en leonberger som jg förstått kommer från er kennel!
Wo-wo zäta.
Hade gärna träffats och pratat med er :) har en helt underbar hund som jag velat veta mer om hennes ursprung.
Med vänlig hälsning, Linda med familj

Svar: Hej Linda. Jättetrevligt att höra från er. Jag skriver ett mail direkt till dig så får vi hålla kontakten. Skall bli så spännande. Många Leonberger kramar från oss alla.

2012-08-06 23:30:31 - Marina Fredriksson, villmobackens@telia.com

Hej inte visste jag att det var ni som var Ställdalen på utställningen . Hade ingen katalog men tittade lite snabbt i en senare . Hade varit trevligt att träffa er men det blir väl fler ggr :) Lycka till med eran nykomling(heart)Marina

Svar: Hej. Ja det hade varit jättetrevligt. Men tyvärr så började det ju spöregna lagom till vi skulle ställa våra små älsklingar. Vi önskar grattis till BIR.(flower)(flower)(flower) Och vi kommer säkert att träffas på någon annan utställning. Vi har ju ju precis köpt en liten valp FABLERNAS 100PROCENT DOG, där din VILLMOBACKENS FOREST GUMP är pappa. Så henne hoppas vi även att det kommer att gå bra för på utställningar, när hon nu blir 6 månader om lite drygt två månader.:) Många Leonberger hälsningar(heart)Eva och Claes

2012-07-17 14:24:26 - Ingbritt persson, ingbrittpersson@hotmail.com

Hej tror att jag har en litet syskon till din valp i min ägo

Svar: Hej. Vad roligt:)Var finns detta lilla syskon någonstans? Princess bara växer och växer som alla små valpar. Och nu är det dags för 12 veckors vaccineringen.

2011-09-04 21:25:06 - marina, marina.bjo@hotmail.com

Ett Jätte stort Grattis till den fina prestationen i dag och stort Tack för att ni berättade kramisar från oss alla Marina , Bobbo och den lilla prinsessan Honey Bee <3
:)

Svar: Tack Marina.(flower) Det är alltid lika trevligt att talas vid på telefon. Ja vi är jättenöjda med utställningen och med de fina omdömmen som vi fick på våra fyra vovvar:). Efter det att vi hade talats vid tänkte jag ha satt in några bilder i dagboken på våra fina vovvar. Men sedan kom jag att tänka på Zorra (heart) och då kändes det andra inte så viktigt för mig längre. I stället så blev det en liten deppigare eftermiddag och kväll i stället. Men jag skall sätta in ett par bilder nu i stället. Hoppas att allt är bra med både Bobbo och lilla Honey Bee. Kramar från oss alla.

2011-08-26 22:49:28 - marina, marina.bjo@hotmail.com

Önskar ett så jätte stort lycka till kramisar och slabbiga lejon pussar både från Bobbo och Honey Bee <3
(heart)

Svar: Tack så mycket. Kan behövas. Men både du och vi vet att våra hundar är lika goa rara underbara (heart) oavsett hur det går på en utställning. Men det är klart att det är roligt om det gå bra.:) Kramar från oss alla.(flower)

2011-08-17 21:04:24 - Viktoria och Daniel, viktoria_ulmander@hotmail.com

Hej! Vi läste om det tragiska som hade hänt med Zorro.Vi sörjer med er. Zorro verkade vara en mysig och fin hund med många goda sidor. Ta hand om er! Kramar

Svar: Tack så mycket för er omtanke. Det är verkligen hårt. Han var vår första hund som vi själva har fött upp och som vi haft och få lärt känna under nästan tre år som nu har lämnat oss. Hoppas att allt är bra med Zim. :P Det vore roligt om ni skulle kunna skicka en bild på honom någon gång, så vi får se hur han ser ut. Vi kanske även skulle kunna träffas någon gång så vi får se honom levande. Men tills dess så önskar vi er det bästa och tackar än än gång för ert deltagande. Och ni har rätt Zorro var en helt underbar hund och vän. När sådant här händer så blir man brutalt uppväckt. Men det gäller att leva med allt det trevliga just i nuet. För dom är ju så fantastiska våra små Leonberger Många kramar från oss alla.(heart)

2011-08-04 22:17:54 - marina, marina.bjo@hotmail.com

Jag är så ledsen för er förlust av er fina Zorro och tycker verkligen att ni ska göra någon typ av forum som kan göra missnöjda vet. besökare Hörda . Ha det bäst kramisar från mig och Bobbo (heart)

Svar: Tack Marina. Det värmer med din omtanke. Som du berättade för mig har du ju själv varit med om tillfällen där veterinärer eller djurvårdar har skött sig dåligt. Det är alltid lika tråkigt att höra. Men nu önskar vi dig och Bobbo största framgång på Utställningen i Ronneby. Vi håller tummarna för Er. Kramar från oss alla (flower)

2011-07-25 21:11:04 - Sofia

Tack för svaret! Det känns väldigt svårt att välja ras men det ger sig säkert med tiden :)

Svar: Hej Sofia. Vi önskar er lycka till med ert val av hund. Och när ni väl har valt så önskar vi er det bästa med er nya kompis. Är det en Leonberger ni söker så finns det många bra kennlar att välja på. Har ni några fler frågor så är ni välkommna att komma tillbaks. Många hälsningar från oss på wo-wo´s kennel:D

2011-07-24 15:27:22 - Sofia, sofia.lenhammar@hotmail.com

Hej! Jag och min sambo har börjat att fundera på att köpa hund och vi har bland annat fastnat för just leonberger. Min fråga är då om det är ett "måste" att bo stort och ha tillgång till trädgård vilket vi inte har som vi bor nu. Tacksam för svar!

Svar: Hej Sofia. Först vill jag bara säga att Leonberger är en underbar hund att ha. Vi tror att det viktigaste är att man vill ha en hund och att man kommer att älska den och sköta om dem på bästa sätt. Våra Leonberger älskar att ligga ute i trädgården, men de verkar älska att ligga inne precis lika mycket. En Leonberger tycker det är kul att motioner och springa runt ett tag men tycker det är lika skönt att ligga och lata sig. Vi tror att det viktigast är att den känner att den har trygghet och känner att ni tycker om den. Jag tror inte att man måste ha en trädgård och jag tror inte att man måste ha jätterstora utrymmen. Men jag vet att man måste gå ut och promenera med den ett antal gånger per dag. Jag vet att de är lyckliga om de vet att man är i närheten utan att för den skull ha dem sittande i knät hela tiden. Lycka till med er nya kompis oavsett om det är en Leonberger eller någon annan ras. Vi alla på WO-Wo`s kennel.

2011-07-15 23:23:04 - Annika Sjöberg, jonna_99_anki@hotmail.com

Beklagar sorgen.
Zaza med familj;(heart)

Svar: Tack. Oh hoppas att allt är bra med Zaza. Såg bilder av henne från förra sommare. Jättego.(heart)Önskar er alla en härlig sommar. Claes och Eva, Otto och Wilma och alla syskonen.

2011-06-04 15:43:08 - Minna

Hej på er alla leonberger. Hoppas att Zimba blir frisk snart. tycker att han är e jättefin hund. Zam är fin också. Ska du fortsätta att ställa ut honom?

Svar: Hej Minna. Zimba blir bättre och bättre på både gott och ont. Nu när han har varit sjuk en vecka så har han inte rymt från någon av hundgårdarna. Men nu när han är frisk så rymmer han genom stängslet på några sekunder. Vi får hoppas att han blir lite tjockare så att han inte kommer igenom. Vi tycker Zam är fin också. Och vi har nu anmält honom och Zingo till tre nya utställningar i sommar. Vi önskar dig en skön sommar. Alla Leonbergerna.

2011-03-14 13:12:30 - Josefin

Hejsan. :) Vad fina hundar ni har! :D Det är jättekul att se att ni kan ha med er alla era hundar på semester för nu kan jag försöka övertala mamma om att det går plats en stor hund i våran husvagn. :) Skulle jätte gärna vilja ha en Leonberger men jag är allergisk och har aldrig träffat någon Leonberger så jag vet inte om jag tål den hundrasen. :( Hälsa till hundarna. :) Hälsningar Josefin Lundell 14år.

2010-08-11 15:09:22 - ulf nyman, ulfnyman@bredband.net

Hej!
Bodde bredvid er i orsa och tycker att ni är galet häftiga som campar med 8 lejon som var jättemysiga:)

Svar: Hej Ulf. En del skulle kanske inte säga att det galet häftigt att campa med 8 leonbergerhundar. De kanske till och med skulle säga att vi är helgalna. Men vi är glada att vi inte skrämde bort er i alla fall. Så jag tror att ni såg att det fungerade skapligt bra. Faktum är att Leonberger hundar är relativt lätta att ha att göra med när man väl ha fått lite pli på dem. Men vi är jätteglad för att ni tyckte de var jättemysiga. Vi kanske ses igen på någon annan campingplats, nu när vi fått så fina referenser av dig. Hälsningar från oss alla Claes, Eva och alla Leonbergervovvarna. :D

2010-08-08 19:57:32 - yvette, yvette_hansson@live.se

Hej! Blev mkt imponerad av era bilder från husvagnssemestern! Jättefina bilder, man blir så otroligt glad när man ser alla era lejon. Själv har jag och min familj ett lejon. Han heter Rocky och är 19 månader. Vi ligger säsong hela sommrarna i Halmstad med våran husvagn och Rocky är med också. Vårat första lejon Leo som endast blev 4 år va också med oss i Halmstad. Ha en fortsatt trevlig sommar och husvagnssemestrar!! mvh Yvette

Svar: Hej och tack för för dina fina kommentarer. Först vill jag säga att jag ber om ursäkt att jag inte har hunnit svara dig tidigare. Bilderna var från förra sommmaren. Vi var faktiskt i Orsa på husvagnssemester även denna sommar. Men nu var naturligt vis våra små lejon betydligt större. De fyller snart två år den 18/9. Men det gick faktiskt riktigt bra även detta år. Men vi hade tänkt att stanna i ca tre veckor men åkte hem redan efter 10 dagar. En av våra tikar började nämligen att löpa och det hade nog varit lite för jobbigt att leva i en husvagn med 6 intresserade hanhundar. Ja då verkar det ju som om Er Rocky är ungefär lika gammal som våra unghundar. Vi kan bara hålla med dig, det är underbara hundar. Men nästa år skall vi inte åka till Orsa vi tycker det är lite för långt att åka dit. Vi tänkte ställa upp vår husvagn för säsong precis som ni. Det gäller bara att hitta en campingplats som är lite lummig för vi vill gärna att hundarna skall kunna ligga i skuggan då och då. Om ni eller någon annan har något bra förslag på någon camingplats så vore vi tacksamma för förslag. Sedan är det bara att hoppas att vi blir välkommna med alla våsa små vovvar. Lycka till med Rocky och ha det så bra. :D

2010-05-09 22:47:14 - Zaza med familj

Hej alla långt där uppe! Nu har jag bott i Perstorp i nästan exakt ett år! Tiden går fort. Vi stormtrivs alla med varandra även om vi bråkar om vem det är som bestämmer här hemma ibland ;) jag vinner ofta över de andra fyrbenta och de minsta tvåbenta, men husse och matte är lite svårare att knäcka, men jag är envis... Hoppas allt är bra med er alla, själv är allt kanonbra med mig. Många kramizar från Zaza (star) med familj(heart)

Svar: Hej Zaza med familj. Beklagar att vi inte har svarat er tidigare. Vi är jätteglada för att det går så bra med Er alla. Det finns inget nästan som gör oss så glada som när vi får reda på att det är bra med våra valpar. Att all trivs tillsammans. Allt är bra med oss alla och snart fyller Zaza och alla andra valpar två år. Så vi hörs snart igen när vi sänder ett grattis på födelsedagen. Många kramar från oss och Otto, Willma och alla valpisarna.:D

2010-03-20 10:45:02 - ZAZA, jonna_99_anki@hotmail.com

Tjena morsan o farsan!

Grattis på era födelsedagar!
Hälsningar er busiga tös i Perstorp med familj(flower)

2009-11-19 18:26:50 - Mia o Ludde

Hej! Jag satt och kollade runt lite på datorn och hamnade på er sida. Läste om Zimba, jag hoppas alla skulle göra det som ni har gjort för era hundar, framför allt det ni gjort o gör för eran Zimba!!! Vet inte om ni kommer ihåg mig men vi har ställt ut på samma utställningar, tvååker o specialen Motala. Har en hane som oxå är 13 mån, Ludde. Jag tyckte redan då att ni hade något speciellt band med era hundar och det har verkligen visat sig att ni har:) Jag skall verkligen hålla alla tummar för er. Hoppas vi träffas i ringarna snart igen ,Mia o Ludde( från Endless Edens Kennel.

Svar: Hej Mia och Ludde. Tack för att ni håller tummarna för Zimba. Det har nu gått 3 veckor och 4 dagar sedan han blev opererad. Han verkar må jättebra, men man måste tyvärr skälla på honom ganska ofta att han skall hålla sig lugn. Inte för att vi inte förstår att han är en valp och vill hoppa runt och helst leka med de andra hundarna. Men vi blir lika oroliga varje gång som han inte håller sig stilla. Vi skall på återbesök efter 8 veckor för att se hur det har läkt. Är allt OK då så kan vi kanske börja återgå till ett mer normalt liv. Ända sedan början av augusti har nästan allt kretsat runt Zimba. Och dessutom måste man ju försöka ägna tid även till de andra. Men det är bara att jobba på och hålla tummarna och hoppas på det bästa. I vilket fall som helst så kommer vi väl ihåg er också från utställningarna. Vi hade även anmält oss till Böda och hade tänkt att åka till Sofiero men vi fick avboka alla de planerna. Men vi väntar nu på våren och sommaren, så hoppas även vi att vi ses igen på någon utställning. För trots allt verkar vi ju ha ett stort gemensamt intresse - Våra underbara Leonberger. Tills dess hoppas vi att ni och era hunda har det bra. Och så hoppas vi på att vi ses och hörs snart igen. Eva och Claes och resten av flocken.:D

2009-10-28 20:08:54 - claes

Hej Carina, Anders och Zola.

Vad kul at höra att allt är bra. Att Zola växer och att hon mår bra. Hon verkar dessutom ha ärvt Ottos egenskaper att öppna dörrar i snabbt tempo. Vi had en av våra andra valpar på besök här över helgen och han; heter Rex numera, han öpnade även han dörrar precis som Otto. Låg och lyssande om man låste dörren eller ej. Låste de inte så dröjde det inte lång tid innan han var ute. Att Zola är lite reserverad i början kan hon ha ärvt från Wilma. "Världens bästa vakthund" ända tills hon har lärt känna folk då vill hon kela med dem i timmar. Hur som helst är vi glada att ni har det bra, här är det för tillfället lite tungt med tanke på en av våra hundar. Men det kan ni läsa lite mer under "dagboken"
Hoppas att vi hörs snart igen och tills dess önskar vi vårt bästa.
Eva, Claes och alla våra hundar.

2009-10-23 12:17:23 - Carina och Anders, nybygget360@hotmail.com

Hej
Tack för kortet som vi fick när Zola fyllde 1år.Zola mår bra,hon växer och blir stor.hon är mycket reserverad mot alla nya människor som hon ej träffat,hon älskar att bada och har fått en egen badpool.Öppna dörrar kan hon och tycker om att ligga ute och sova på trappan.Hon går bra ihop med våran dixie och sonens blandrashund Zimba som ofta är hos oss. ha de bra kram från Carina och Anders

2009-09-03 21:13:02 - Claes Björkman

Hej Mia.
Tack för omtanken. Det har faktiskt varit ganska jobbiga snart tre veckor att hålla en 11 månaders valp stilla. Men det har gått skapligt genom att hålla honom skild från syskon och Otto och Wilma i eget rum utan att få se/träffa de andra. Zimba tycker att det är jättetråkigt med detta samt att bära tratt nästan hela tiden. Till vår hjälp har vi dessutom fått haft lite medicin som gjort honom lite lugnare och lite trött. I onsdags var vi på Blå Stärnan och tog bort stygnen samt röntgade honom. Han träffade också Fredrik som opererade honom. Zimba tyckte inte alls att det var roligt med detta återbesök, han skakade i hela kroppen den stackaren. I vilket fall som helst fick vi både positiva samt ett negativt besked. Det positiva var att Fredrik tyckte att läkningen såg bra ut och sa att han hade goda mycket goda möjligheter att bli helt återställd. - Vi är jätteglada för det. Men sean det negativa, att han måste in på en operation till om ca en månad. Ett av de tre stiften som håller ihop kulleden hade glidit ut lite så att det måste tas bort vid en ny operation. Vilket innebär nytt besök med operation samt tratt på huvudet igen. Men vi hoppas på att det skall gå vägen igen. Men vi får räkna med att det tar 4 månader innan allt är helt läkt så det blir att hålla på fram till december innan det är helt läkt och han kan busa runt för fullt igen med sina syskon. Men vi skall hålla ut. Många hälsningar från oss alla och hoppas att Era hundar får hålla sig friska.

2009-08-16 13:08:45 - Claes och Eva

Hej Viktoria, Daniel & Rex.
Vi hoppas att allt är bra med Er också. Underbart att höra att Rex (eller Zim som vi officiellt döpte honom till) mår bra och är bussig, välmående gossig med mera. Tydligtvis så brås han på sin far "Otto" med att öppna dörrar och vara allmänt smart. Det vore jätteroligt att se Rex igen. Vi hade tänkt att bjuda in alla valpar i samband med att de snart blir ett år, - men så händer detta med Zimba som ni kanske läst om här på denna sida. Men vi hoppas att vi kan bjuda in hela kulle så snart som Zimba är frisk igen.

2009-08-16 13:00:07 - Claes Och Eva

Hej Annika, Per, Jonna, Linnea och Zaza.

Vi är jätteglad att allt fungerar. Och vi hoppas (är övertygade om)att allt kommer att fungera lika bra i fortsättningen.
Zaza är en underbar hund och ni verkar bry er och älska Zaza så mycket. Vi är jätteglada att ni ville ta hand om henne.
Fortsatt lycka till. Claes Och Eva.

2009-08-16 12:26:53 - Claes Och Eva

Hej Mia.
Vad kul att du skriver till oss. Ja vädret har väl inte varit det bästa. Men veckan efter som ni åkte blev vädret jätte bra. Som du och alla andra kan se så är tyvärr inte vår hemsida så uppdaterad men vi lägger i stort sett all tid vi har på alla våra underbara Leonberger.
För tillfället är det inte allt för roligt. Zimba genomgick en höftledskule operation i fredags och måste hållas i extrem stillhet. Vi vet inte riktigt hur det har gått till men Zimba har lärt sig att klättra i stacket och kanske har fastnat på något sätt eller om han har skadats sig när han lekt med sina syskon. I vilket fall som helst blev han opererad av en av sveriges kanske främsta veterinär kiurger, Fredrik Danielsson, som sa att det tyvärr finns stora risker för att det blir komplikationer. - Så vi kan bara göra allt för att hjälpa Zimba och däefter hoppas på det bästa. Men annars så mår alla de andra små busarna bra och göt sitt bästa för att förstöra hela vår trädgård. Än en gång tack för att du hörde av dig. Vi hoppas att vi hörs igen och även du får pussa dina vovvar från oss. Alla dina vovvar var jättefina och Myzak tycker jag fortfarande var jättefin och så stor.

Många hälsningar från Claes Eva och våra 8 leonberger.

2009-05-28 11:01:14 - Annika, Per, Jonna, Linnea och Zaza, jonna_99_anki@hotmail.com

Hejsan!
Vill bara säga att Zaza funnit sig väl tillrätta hos oss. Allt blir bara bättre för varje dag som går! En helt underbar hund som vi inte ångrar att vi lät flytta hem till oss. Annika, Per, Jonna, Linnea och Zaza

2009-05-17 22:08:53 - Viktoria, Daniel & Rex, habiby_adil@hotmail.com

Hej! Hoppas att allt är bra med er. Rex växer och blir större för var dag som går. Han mår bra och allt är som det ska. Han är världens goaste och busigaste hund. Han är rumsren och kan sitt och vacker tass utan kommando. Han följer oss vart vi än går och älskar att leka, öppna grindar och dörrar.

Kram Viktoria, Daniel & Rex

2008-12-25 19:56:52 - Anki , anki.adolfsen@telia.com

God Jul och Gott Nytt År på er önskar Anki, Lasse, Malin, Elin , Ellie och självklart Albert (Zorro)

2008-12-05 23:28:44 - claes

Skönt att höra. En jättefin Leonbergertik.
Kul att ni vill behålla namnet, men det är klart att hon kanske lyssnar till detta redan eftersom vi brukade kalla henne för det. Ha det så bra och så ringer vi snart.
Hälsningar Claes och Eva.

2008-12-05 22:16:30 - Carina , nybygget360@hotmail.com

Hej hemresan gick bra.
Hon har sovit bra inatt och ätit bra idag, hon kommer bra överens med dixie.vi kommer att behålla namnet zola hon lyssnar redan så bra på det. nu sitter hon i knät och hjälper mig att skriva. hälsningar Carina och Anders

2008-11-30 23:48:30 - Claes

Vi är bara så glada för att ni kommer och hämtar Er nya vän Zola på Lördag.

2008-11-30 20:13:02 - carina, nybygget360@hotmail.com

Hej vilken bra sida ni har,så kul att kunna följa valparna. vi väntar så till lördag när vi ska få hämta zola. hälsningar Carina och Anders

2008-11-23 19:45:17 - Claes

Hej Johan och Annica. Skönt att höra att allt gått bra. Då vet vi att Visby och Gotland har fått ännu en ståtlig Leonberger hane. En riktigt kraftig liten krabat.
De som Ni träffade från Stenungsund, när ni var här, har bestämt sig för Zam.
så nästa veckslut så lämnar han oss.
Ha det bra, och lycka till med Leo.
Hälsningar från Claes, Eva och alla stora som små Leonberger.

2008-11-23 18:11:42 - Johan och Annica, johan640@hotmail.com

Hej Claes och Eva, nu har vi kommit hem och Leo har sovit en natt hos oss. och allt har verkligen gått jättebra, han har fått träffa vår andra hund och det gick jättebra.. han e busig o framåt , intresserad av allt. han tar för sig : ) vi är verkligen helt nöjda och så glada för Leo. Mvh/ Johan, Annica och Leonardo

2008-11-22 19:07:55 - claes

Ja vi verkligen älskar våra leonberger, både de stor likväl som de små. Nu håller en del på att bli hämtade så det blir inte lika många att fotografer i fortsättningen, men jag är glad Annica att du gillar bilderna. Ritva, - beklagar det som hände er Lewis, det är ju tyvärr något som man får räkna med, allt liv slutar någon gång, tyvärr många gånger för tidigt. Men jag är glad att ni finner lycka i er nya Leonberger. Jag kan bara hålla med, vi kommer aldrig att sluta att ha Leonberger. Men vi skull faktiskt kunna tänka oss att även ha Sankt Bernards hundar, en hund som man tyvärr inte ser så ofta tycker jag. Tänk om vi kunde finna två fina Sankt Bernards hundar, en tik och en hane så kunde vi även få små söta valpar av dem.
Önskar även er en trevlig helg. Claes

2008-11-22 16:06:56 - Ritva, ritvah@hotmail.com

Åhh kan inte säga annat än att ni har en jättefin hemsida, och er inställning till dessa våra "kompisar" verkar vara som vi tycker!
November 18:e 2007 var vi tvugna att avliva vår Bearded collie pga. av sjukdom (11 år).Samma dag som vi tidigare bestämt att titta på Libby (8 mån.leonberger).(Naturligtvis följde hon med oss hem.)Hon har hjälpt oss jättemycket att komma över sorgen! Efter Lewis ville vi ha en större ras.Och nu efter att vi lärt känna denna ras kan vi nog inte tänka oss någon annan!De är så lättlärda,charmiga och "goa"! Och när man ser era valpar så blir man riktigt sugen på att skaffa fler. Lycka till med dem allihopa! Ritva,Berth och Libby

2008-11-21 12:30:56 - Annica

Hej
Måste bara få säga att ni har en härlig hemsida och ljuvliga hundar både vuxna och valpar att *dregla* över
Ha en trevlig helg

2008-11-12 06:54:45 - Claes

Tack Lena. Det är roligt att du tycker att vi har en bra hemsida samt fina valpar. Vi var inne och tittade på Er hemsida och den var också jättebra. Era 6 valpar som ni fick var alla jättsöta och båda föräldrarna är fina. 6 stycken valpar som ni fick är kanske lite mer "lagom". 12 "vildingar" åtminstonde när de är i grupp är ganska mycket. Hälsningar från oss alla.


2008-11-12 06:46:25

Tack Malena. Det är roligt att du är så intresserad av att följa våra valpar på vår hemsida. Vår tanke har hela tiden varit att undan för undan ta nya bilder och lägga ut på nätet så att man kan följa deras utveckling. Egentligen av tre skäl. 1. Att de som är intresserade av en valp har haft möjligheten att följa var och en med bilder under hela tiden. 2 Att de som redan har bestämt sig för en valp kan fortsätta följa "sin valp". 3 Samt andra att hundintresserade också kan följa utvecklingen lite hos en valpkull. Samtidigt kan jag säga att det har varit ett jättejobb att göra det. Varje gång man skall lägga in bilder på valparna så har det tagit minst en halv dag. Först att fotografera valparna, som inte alltid vill göra som man själv vill, samt att därefter ladda upp alla bilderna på nätet. Men vi kommer själva ihåg när vi köpte våra Leonbergers hur kul det var att se på bilder under tiden som de var valpar och kunna följa dem. Allt går ju så otroligt fort. Under 8 korta veckor växer de från små små ynkliga valpar till självständiga individer. De växer från att väga ca 400 - 500 gram till kanske ca 7 till 9 kg.
Vi håller med dig att både utseende och tempramentet är toppen. Är du intresserad av en Leonberger så skall du försöka lära känna en så blir du förmodligen än mer sugen. Du är välkommen att höra av dig. Hälsningar från oss alla.

2008-11-11 22:25:48 - Lena Amazing Noisy,s

Hej Mycket fin och trevlig hemsida,jättefina valpar och stora hundar. Tittar in igen.

2008-11-10 22:26:19 - Malena, malena_8778@hotmail.com

Jag har varit inne en del på er sida och nog lika många gånger på er annons på blocket jag är helt såld i era valpar och ert sätt att se på saker och ting. Ni gör ett underbart jobb och har ett väldigt fint tankesätt. Jag har länge varit sugen på en leonberger då jag läst mycket om dem och både tycker om deras utseende och temperament. Kul ni lägger ut bilder på dem ,de är bara för söta att se på =)

2008-11-09 23:59:52 - Claes

Här ett tänkvärt mail som vi fått. Svaret finns också.
"Hej!


Var inne och tittade på er sida om era fina hundar. Tårarna bränner bakom ögonlocken då jag dels blir berörd av er fina inställning till hundarna och framförallt blir påmind om de hundar min sambo hade och som jag fick leva med en kort tid. Vår ena hane Dino fick avlivas vid 5,5 år pga växande hjärta, och vår älskade Boris drabbades av magsäcksomvridning (akut och vidrigt). Som tur var var vi hemma när det hände och åkte in till veterinär mitt i natten, men Boris dog av narkosen. Döden kom så plötsligt och brutalt att vi blev rejält chockade och ledsna. Den korta tid jag fick dela med dess underbara stora hundar var härlig. Men eftersom min sambo tidigare förlorat en leonberger till i valpåldern och att vi väntade barn undrade jag om det inte var läge att ha en annan ras emellan, enligt veterinären är de friskaste och stabilaste familjehundarna pudlar, några terrier (inget för oss) och labrador, av dem valde vi labrador så nu har vi en riktig gangster hemma, Jason snart 4 år. Han är härlig men lite som en pansarvagn ute i koppel. Skulle man kunna skulle man ju ha många fler hundar och särkilt Leonberger igen, men vi väntar tills barnen är större, då kanske vi får anledning att återkomma. Men man är samtidigt rädd för att de stora hundarna ska dö i förtid, och deras risk att få problem med de inre organen. Vad har ni hört om detta?
Tack för att du/ni läst så långt, och ha de så härligt med era fina hundar!"

Vårt svar i en något förkortad version:


Först vill vi verkligen deltaga i de hemska och tråkiga erfarenheter som ni upplevt med Era hundar. Vi är även glada för att höra att du tycker att vi har en fin inställning till hundar. Ja det är faktiskt så att vi älskar våra hundar och för den delen alla andra hundar också. Som vi beskriver på vår hemsida så har vi haft flera underbara hundraser, som även vi har fått följa med all den glädje det har givit oss men tyvärr också med all den sorg och smärta som det har inneburit. Det senaste när en av valparna dog i våra händer efter det att vi försökt rädda livet på honom under ett och ett halvt dygn utan en enda timmes sömn. Den smärta som vi upplevde i det ögonblicket kunde inte ens uppvägas av alla de 12 andra underbara valparna. I dag har vi försökt att lägga det bakom oss och givit oss den på att det inte skall få hända en gång till. Trots det för fyra dagar sedan blev en av de andra valparna sjuk, han fick diarre, vägrade att äta, eller snarare kunde inte, och började gå ner i vikt. En natt trodde vi att även han skulle läman oss. Han var från början den näst minsta valpen och hade inte så mycket vikt att ta av. Vi höll hela natten och på morgonen med att försöka få i honom druvsocker uppblandat i vatten för att han inte skulle torka ut samt att han skulle få energi att börja äta igen. På morgonen tog jag kontakt med vetrinären och frågade vad vi skulle göra. Svaret gjorde oss bestörta. "Vi ni fortsätta att ge honom fler chanser ni har ju ända så många valpar". Svaret var naturligtvis JA. Jag fick dock till svar att det inte fanns så mycket mer att göra än att fortsätta som vi gjorde och fick en tid att komma dit under förmiddagen med valpen. Han skulle kunna få näring i dropp samt att vi skulle ge honom någon medicin mot diarren. Precis innan jag skulle åka iväg med valpen så började han att äta lite. En del av en stor klump i magen försvann hos oss. Hoppet började återvända lite. Han har därefter varit jättesvag under ett par dagar. Vi fortsatte att mata honom med druvsocker uppblandat med vatten, han fick lite modersmjölksersättninggång på gång och vi försökte att få honom att dia på mamman så ofta som möjligt och han fick medicin mot sin diarre. Undan för undan har han blivit starkare och starkare. Han har gått upp bra i vikt och börjar närma sig de andra. Han har börjat att vara med i leken med de andra. Vi känner , tror och hoppas att detta skall fortsätta. Vi säger bara att den glädjen som vi nu känner är enorm. Varje gång vi ser att han äter ordentligt känns bra. Vi ser att kraften har börjat att återvända. Denna beskrivning vill jag bara ge för att med det försöka förmedla att man aldrig skall ge upp.
När du sedan talar om problem med stora hundar så är det väl tyvärr så att stora hundar inte brukar bli lika gamla som små hundar.
Problemet med magomvridning finns kanske framförallt hos större hundraser. För vår del brukar vi vara försiktiga med att de inte skall dricka eller äta så mycket varken innan de skall motioneras eller busa för mycket, eller efter de har gjort det.
När det sedan gäller hjärtproblem har man nu inom Leonbergerklubben börjat undersöka hjärtproblem hos rasen, detta med tanke på att den har New Foundland i sina gener och man vet att denna hund kan ha vissa problem med hjärtat. Samtidigt som det är känt att vissa mindre hundar kan få en annan typ av fel på sina hjärtan.Vi har själva haft både en Rottweiler och en Risenschnautzer som bara blev runt 5 år gammla.
Ja tyvärr är det väl så med hundar som med människor, alla kommer vi för eller senare att gå bort på ett eller annat sätt. Det gäller att man tar vara på tiden i båda sammanhangen så bra som möjligt.
Slutligen kan jag bara säga att Leonbergern är en underbar hund inte minst mot barn. Som ni vet är det en lugn och trygg hund i sig själv.


Bästa hundhälsningar från Eva, Claes och vovvarna Wilma, Otto och tolv jättesöta små valpar.

2008-11-09 23:38:17 - Claes Björkman

Ja Leonberger är en jättefin och underbar hund att ha. Om det kostar mycket pengar eller inte är ju lite beroende på vad man tycker är dyrt eller inte. De som röker kanske kastar ut 1000 kronor i månaden på detta. En Leonberger kostar kanske ca 300 kronor i mat per månad plus några hundralappar i försäkring. Men vi tycker att det är värt varenda öre. Plus att du kan spara in eventuella gymkostnader. Motionen får du av att gå ut med hunden då och då.

2008-11-09 23:28:42 - Leonberger?

Leonberger verkar vara en jätefin hund.
Men jag har inte så mycket pengar. Kostar de mycket att ha?

2008-11-09 23:24:15 - vovo

Jättebra hemsida. Ni verkar ju älska era hundar

2008-11-09 23:20:13 - Claes Björkman, claesbj@swipnet.se

Här är starten på inläggen. Vi älskar hundar. Och Leonberger i synnerhet. Vad tycker du?