WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff
 
Zara 
När Zara var liten valp var hon den lugnast av alla. När alla de andra valparna for runt som vildar stod alltid Zara en bit därifrån och titta på. När alla de andra valparna knuffades och stökade för att komma fram förts till maten och därefter äta upp så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. Så stod Zara snällt och tittade på innan hon gick och åt sin mat. Dessutom var hon jättesött. Det var då på ett tidigt stadium som vi bestämde oss för att vi skulle behålla henne. Någor som vi hellre aldrig har ångrat. Zara är världes snällaste och underbaraste vovve. Hon står snällt och fint innan hon skall gå ut. Det är först när vi ropar på henne och säger att hon får gå ut, som hon gör det. När det skall ätas så är Zara lika lugn. Står ofta och tittar på när de andra äter upp sin mat innan hon själv bestämmer sig för att äta. Därför har de flesta redan ätit upp långt innan hon nästan har börjat. Men observera att det är aldrig någon som går i närhetens av hennes matskål inna hon har ätit färdigt. Då blir Zara jättearg. Hon äter i stort sett alltid upp sin mat. Och hon äter alltid lika mycket som de betydligt större hanhundarna trots att hon är så mycket mindre.
Och nu skall vi berätta varför. Lugnet från valptiden är nu precis tvärtom. Nu är det i stort sett full fart från morgon till kväll. När alla andra vovvar ligger och vilar så vilar nästan aldrig Zara. Hon bara väntar på att hon eventuellt skall få fart på någon av de andra så hon kan start sina vilda lekar. När hon kommer ut så börjar hon ofta att försöka leka med Wilma som hon tillslut får att bli riktigt arg på henne. Då ger hon sig ofta på Zack, eller Zam eftersom Zimba inte får vara ute så mycket beroende på att han rymmer över staketet. Zingo leker nästan aldrig med henne. När en blir trött på henne så springer hon till nästa, osv. Det är därför hon äter så mycket uta att bli tjock.
Det bästa sättet att visa dagens Zara är att sätta in några lekbilder på henne. Hon tycker förresten jättemycket om Princess. Men eftersom Zaras lekar som ofta börjar skapligt lungt, snabbt kan övergå till mycket våldsamma sådana så får hon inte leka med Princess på mycket länge än.
 
Här följer några bilder på Zara in aktion.
Leonberger Zara
Kom igen nu, bara ett litet bett i tassen.
Leonberger Zara
Då gör vi ett nytt försök.
Leonberger Zara
Miss. Skall jag prova nosen
Leonberger Zara
Kom igen då
Leonberger Zara
En rak höger
Leonberger Zara
Zara favoritposition, att ligga på rygg och sprattla med alla fyra och kanske chans att komma åt med ett litet bett.
 
Leonberger Zara
 
Men som sagt. Zara kan också vara lugn.