WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Att köpa en valp kan vara ett stort steg för många.

En del kanske redan har stor erfarenhet av att ha hundar. Kanske redan Leonberger eller någon annan större hund. För andra kanske det är den först hunden/valpen. Denna sida vänder framför allt till de som kanske funderar på att skaffa hund för första gången.

Vi får även en del mail med ungefär samma frågor så nu har vi en möjlighet att ge en del svar och kunna hänvisa till denna sida.

 

För vår del har denna kull kommit till efter flera års planering.

Vill att föräldrarna skall vara friska och ha en bra mentalitet.  

Att hundarna har fina utställningsmeriter är ett plus, och har även det en betydelse eftersom domaren till stor del bedömmer att de har rätt anatomi. Vilket är bra för hundens välbefinnande.

 

För vår del är deras framtida liv av lika stor betydelse som den tid som vi planerat och tagit hand om dessa valpar under deras första livstid.

Vi vill att de skall komma till trevliga hem, där de får stanna för alltid. Vi vill att de skall skötas om på bästa sätt från valp till åldring. Vi vill att man känner grunläggande fakta om rasen. Och vilka behov som hunden har. Desto mer man kan desto lättare kommer sedan livet med hunden att fungera.

 

Att skaffa en liten söt valp skall inte vara en upplevelse för en kort stund. Det skall vara ett åtagande som sträcker sig över hela hundens liv.

 

En hund behöver omvårdnad, kärlek, bra mat, motion, sysselsättning, närvaro med mera. Köper man en valp så skall den vara önskad och välkommen under hela sitt liv.

Att köpa en så stor hund som en Leonberger kräver kanske ännu mer än om man köper mindre hundar om man inte är van vid hundar. Ett ytterlighets exempel är hur roligt är det att ha en stor kraftig Leonberger hane som inte är disiplinerad?

 

Leonberger är underbara hundar, läraktiga, sociala, barnkära med mera. Läs gärna på, tex på nätet, om denna underbara hundras. Så vet du sedan bättre om detta är en hund som passar dig och din livstil. Du kan läsa på om skötsel. Vad hundarna äter, deras sociala beteende, mm. Om du därefter har bestämt dig för att du tror att en Leonberger är den hunden som du söker, så är det dags att börja leta efter en Leonberger. Om du därefter har ytterligare frågor som du inte finner svar så kommer vi, och jag är övertygad om att även andra uppfödare, kommer att besvara dessa frågor.

 

Vill du köpa en Leonberger av oss så gör vi inga affärer via e-mail. Vill du köpa en valp av oss så ring till oss. Var vi finns och våra telefon nummer finner du längst fram på vår första sida på vår hemsida www.WO-WO.se    Om du ringer, försök då få tag på Claes eftersom han är lättast att nå.

 

Är någon intresserad av en valp från denna kull så kan man naturligtvis göra en intresseanmälan på telefon. Vi kan då besvara ytterligare frågor.

När vi sedan vet hur många valpar vi får, hanar och tikar så får man gärna preliminär boka någon av dessa. Men för att göra det vill vi gärna träffas eller på annat sätt få mer information om dig och dina erfarenheter för att vilja köpa en Leonberger. Om allt stämmer så kan vi då preliminär boka en valp.

Nästa steg är att när väl valparna har kommit så är du och andra eventuella valpköpare välkommna att komma och träffa dessa, när det är dags. Vid detta tillfälle så kan en definitiv bokning ske, mot erläggande av en handpenning. 

 

Vi kommer under tiden, om parningen blir lyckad, att löpande lägga upp information om valparna, med bilder mm.

 

Du som valpköpare hos oss, får i samband med att ni hämtar valpen med er en valppärm med information om föräldrar och syskon. Tips och råd. Samt saker som ni behöver för den första tiden för valparna.

Vi följer SKK´s avelsregler.