WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

 

Idag den 15/9 2016 har vi haft en spännande dag.

Vi, Princess, matte och husse tillsammans med Marina, matte till hanhunden som Princess parade sig med, åkte till veterinären för att göra en ultraljudsundersökning för att se att våra misstankar om att Princess verkligen var i valp stämde. Till vår stora glädje kunde vi konstatera att så var fallet. Enligt undersökande veterinär är det minst 5 stycken valpar. Vi hoppas själva på att det finns mellan 5 till 8 valpar. Helst inte fler på Princess skull.

Nu ser vi framemot valpning någon gång runt den 12 - 13 oktober. Det skulle i så fall innebära att valparna kommer att bli leveransklara i mitten på december. Idag har vi även fått vår första bokning på en valp. Själva har vi tänkt att behålla en tik och en hanhund. Framför allt för att ha några nya valpar att få följa med under deras liv. Lite utställningar och kanske framtida avel på tiken om allt går som önskas.

Den 16/9 blev ytterligare en valp bokad.

Den 17/9 och den 21/9 blev ytterligare två valpar bokade.

Den 30/10 ytterligare en.

Därefter har ytterligare två blivit bokade.

8 stycken jämt fördelade med 4 tikar och 4 hanhundar.

Vilken tur att det just denna fördelning. Det har därutöver funnits ett antal som visat intresse. Men vi har ju inte riktigt vetat hur många vi skulle få så vi har väl kanske inte ingivit alltför stora förhoppningar alltid. Tråkigt om man inte sen kommer till att kunna uppfylla det.

Efter ultraljudet så gjorde husse, matte och hanhundägaren ett litet vad. Matte sa 8, hanhunds ägaren sa 9. Så jag = husse sa då 7 eller 10. Matte visade sig nu vinna.