WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Vi är av den uppfattningen att våra hundar är ett bra par för att få valpar.

 

Att föda upp valpar är helt klart ett stort ansvar. Man måste ha respekten för att de fortsatta generationerna skall få vara friska och starka och ha bra överlevnadsförmåga. En del i detta arbete är att följa de grundläggande regler som Svenska Kennelklubben har.

 

Vi tycker våra hundar är vackra, vi tycker att våra hundar har förutsättningar att få bra valpar. Du som valpköpare skall själv göra bedömningen.  Innan du bestämmer dig skall du träffa hundarna! Vi tycker att du skall ha möjligheten att se och träffa båda föräldrarna. Det är av den anledningen som vi  valt att äga både hanen och tiken. Här kan man träffa båda och se hur de ser ut och ha möjlighet att bedömma deras sätt.  

 

Våra  hundars egenskaper. 

Otto har den inre självsäkerheten, han är trygg i sig själv. Han är inte rädd för något, därför välkomnar han alla som vill komma och prata/leka med honom. Han är kärleksfull och tillgiven men är gärna själv då och då. Dessutom så är han mycket lätt lärd men framförallt han lär sig själv. Han är lekfull och verkar älska sina valpar. Leonbergerhundar är många gånger inte så intresserade av att leka med olika saker, - Otto han älskar det. 

Wilma har en utpräglad vaktinstinkt. Inget kan komma i närheten utan att hon slår larm. Men när vi säger till henne att det OK så blir hon lugn. Hon är fortfarande avvaktande till nya människor innan hon har lärt känna dem. Men när hon väl har gjort det så finns det inte en mer kärleksfull hund än henne. Fick hon själv bestämma så skulle hon förmodligen vilja vara nära oss 100 % av sin tid. Hon följer oss överallt, vill vara med i soffan framför TV eller sova i vår säng.

Båda hundarna är mycket barnvänliga, och tycker om de flesta andra hundar.

Inavelsgraden i denna kombination är låg, endast 1,1 %.

 

Valparna levereras naturligtvis registrerade i SKK samt vetrinärbesiktigare, avmaskade och vaccinerade, samt med dolda fel försäkring.  Valparna kommer att säljas med SKK´s standardkontrakt.  Vi följer SKK´s grunder för avel. Leverans kommer att ske från och med att valparna är 8 veckor gamla.