WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Valparnas mat.

 

Tikmjölkersättning, resept av professor Björk.

8 dl standardmjölk, 2 dl kaffegrädde, 3 ägg-gulor, 10 tsk. druvsocker och 1/2 tsk citronsyra.

Köttfärs med ägg -gula.

Ca 1,5 kilo malen nötfärs med 6 ägg-gulor blandas.

Bra för att valparna skall få i sig tillräckligt mycket järn.

Kladdigt men bra för valpen, lär sig i ett tidigt skedde att människorhänder kan ge något gott.

Majsvälling med lite extra.

I 1 liter majsvälling blandas med 2 dl gräddfil, 4 ägg -gulor, 4 rågade teskedar med druvsocker samt 2 teskedar med citronsyra.

 

Denna kost kommer nu att fortsätta fram tills dess att de skall börja äta valpfoder uppblöt i vatten när de blivit ca 4 veckor gamla.

Så det hade nog inte varit så dumt om man hade haft ett antal hönor ute på backen.

 

Alla recepten är hämtade ur boken "Leonbergerboken", skriven av Margareta Gustavson-Eskner och Ulrika Rogert.

För övrigt en alldeles förträfflig bok som alla Leonbergerägare borde ha och läsa men framförallt kanske de som har tänkt att köpa en Leonbergervalp.