WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Valparnas namn.

 

Ja så börjar ju frågan så småningom att närma sig. Vad skall valparna hetta. De måste ju ha ett namn när de skall regristreras i SKK. När vi fick Otto kunde vi själva hitta på namnet. Det fanns bara två krav. Det ena var att det skulle ingå kennelnamnet "Skorres" och det andra var att det skulle börja på "O". Detta var nämligen "O" kullen på Skorres kennel. Vi tyckte från början att det var lite svårt att finna ett namn på "O" för jag tror att vi hade tänkt oss något annat från början. Men så kom vi och tänka på en seriefigur där det fanns en hund som hette Otto, och så fick det bli. Idag skulle vi inte kunna tänka oss ett mer passande namn än Otto, för han ser helt enkelt ut precis som en Otto.

Vår andra hund var redan döpt till Millijors Lotto i sina registrerings papper, men heter Wilma hos oss. Wilma och Otto passar bra ihop tycker vi.

 

Men nu till valparnas namn. De kallas idag bara färgnamn efter deras märkning med garn.

Kanske skulle vi också börja på "A" för att därefter gå igenom alfabetet? Nej det behöver vi inte för vi kommer inte att ha så många kullar så vi behöver hela alfabetet. Så vi börjar med den bokstaven som känns bäst just nu samt lite utmanande att finna namn i, framför allt när man har hela 12 stycken valpar. 

Bokstaven blir "Z"

Vem som skall ha vilket namn har vi dock inte bestämt än, men här listar vi ett antal möjliga namn.    (Under vecka 5 har ett nytt namnförslag kommit fram "Zingo")

Zorro         Zack         Zimba        Zebbe           Zam         Zeo        Zim       Zingo

Zäta           Zita          Zola           Zaza             Zara

 

Om någon vill köpa en valp och har ett bättre namn så är ni naturligtvis välkomman att komma med förslag om detta, antingen innan registreringen eller så får ni själva kalla dem vid ett annat namn.