WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Vi visste inte att det skulle vara så kul men så jobbigt att föda upp valpar. Men det är värt varje enskild sekund.

Att så många har sagt - vilken fin inställning ni har till hundar, för oss är det naturligt men det glädjer oss att höra det.

Om vi köper en valp av er, måste vi ställa ut den? Naturligvis inte, en hund skall man i första hand ha för att man vill ha en underbar vän. Men OK om ni vill ställa ut, så gärna för oss.

Att bygga en valplåda är enkelt, ta ett par pallar och ett par pallkragar och lägg en plywood skiva i botten, jättelätt!

Minst 32 ägg om dagen i vällingen, varför har vi inga egna höns?

En massa gräddfil, mjölk och grädde, kanske vi skulle haft några kor också!

Hur kan sådana små bita så hårt?

Kanske måste vi köpa en större bil, vi vill ju gärna behålla några av våra valpar.

Men vem skall vi behålla? Alla är ju lika underbara på sitt sätt.

Det viktigaste för oss. - Om du skall köpa en valp måste du älska, vårda och sköta den för all framtid.

 

Ovanstående skrev vi precis i början när vi fått våra valpar.

Vad har hänt därefter?

Vi fick köpa en större bil.

Vi behöll flera valpar (6 stycken) Och vi älskar dem alla.

De flesta valpköparna har uppfyllt vår viktigaste önskan, att behandla valparna på ett bra sätt. Med ett enda stort undantag. Denna människa sa att hon älskade hundar och skulle ta väl om valpen som hon fick köpa. Men tyvärr visade sig detta bara vara tomma ord . Med tiden fick vi reda på att valpen blev lämnad ensam hemma under långa tider. I det fallet är det helt naturligt att valpen inte blir rumsren eller att den börja bita sönder saker. I stället för att ta sitt ansvar för att valpen skulle må bra så bestraffades en liten valp på bara några månader med att den fick ha munkorg.  När vi sedan köpte tillbaka valpen efter ca 8 månader så försökte personen i fråga tala om hur bra hon hade skött hunden, men av någon anledning ville hunden överhuvudtaget inte var i närheten av personen i fråga.  De första timmarna ägnade vi oss att plocka bort 12 färstingar på en mer eller mindre förvildad hund dessutom med urinvägsinfektion. Alla våra andra valpar var helt rumsrena när de var 8 månader. Denna valpen visste överhuvudtaget inte vad detta betydde. Vi kan bara tänka oss hur illa denna valp har blivit behandlad. Vi bestämde oss för att försöka finna en bra familj där denna valp skulle få komma till. Men först måste vi försäkra oss om att valpen mådde bra och skulle klara detta. Att valpen skulle ha förutsättningar att bli en bra hund i framtiden. Vi behöll valpen under ca tre veckor där den lärde sig att få umgås och känna trygghet med oss människor men även med alla de andra hundarna som vi har. Efter tre veckor kände vi att valpen trots allt skulle bli en bra trygg och lugn hund. Valpen hade i stort sett blivit rumsren och vi kände att det var dags att den skulle kunna gå vidare till en familj som hade ännu mer tid än vad vi har för att ge valpen den rätta tryggheten.

Vi fann denna familjen och kan nu efter ca 6 månader konstatera att allt har blivit bra. Hunden har kommit bra in i en familj och fått den trygghet som den har rätt till. Men berättelsen är inte riktigt färdig än. För efter bara ett par veckor efter att de fått hem hunden så ringde dom mig och frågade om jag visste om hunden hade blivit slagen. Anledningen var att när de en dag skulle plocka upp en grönt rep som låg på gräsmattan så rusade valpen i väg så långt den kunde och stod och darrade. Efter denna dag så  tror jag inte att de har visat några gröna rep för hunden. På frågan om hunden har blivit slagen eller ej med ett grönt rep kan jag inte svara på, det är upp till varje läsare av detta att själv bedömma.

Med detta vill jag bara säga att oavsett hur noga man försöker vara när man väljer ut valpköpare så kan det gå snett.