WO-WO kennel. Leonberger
 

 

Zam
 
Zam är en fullständigt underbar hund. Aldrig i konflikt med någon annan. Alltid lugn och trygg i sig själv. Jag tror bara jag har hört honom morra lite en gång, när en annan hund under en utställning under lång tid skulle fram och stöka med honom.
Vi är jätteglada att vi fick tillbaks honom. Han kom till en annan familj under ca en vecka. Därefter fick vi tillbaks honom på grund av allergi. Och trots att vi redan hade betämt oss för at behålla fyra av våra valpar så hade vi inte hjärta att låta honom komma till en ny familj igen. Ett val som vi aldrig har ångrat. Det har dessutom gått ganska bra för Zam på utställningar, när han väl började att tycka det var roligt. När vi började att ställa ut honom för lite mer än drygt ett år sedan ville han inte alls vara med i ringen. Nu sedan han även alltid har med sig sin bästa kompis Zingo går det jättebra. På en utställning förra hösten var inte Zingo med och då tyckte inte Zam att det var roligt igen.
Zam är nog den av våra hundar som tycker det är roligast at leka med olika saker. När han är ute brukar han nästan alltid vara den som har någon leksak i munnen. Och kastar man något så är det alltid Zam som är först och hämtar upp det. Men han deltager inte i dragkamper om saker, han brukar alltid lämna dem snällt och vänta på att få tillbaks sakerna. Men det roliga är att det är aldrig någon annan vovve som försöker att ta hans saker.
Leonberger Zam
Zam som man vanligtvis ser honom när han är ute, med en leksak i munnen.
 
Leonberger Zam
Zam för en gångs skull utan sina leksaker.
 
Leonberger Zam och Zingo
Zam(med leksak i närheten) och Zingo. Dessa två brukar alltid vara tillsammans. Det råkade bli så i början när vi inte ville ha alla ute tillsammans på ett ställe. Och nu är de allltid tillsammans. När man ser dem tillsammans ser man dom är världens bästa vänner. Även när de leker, och råkar bit i varandra så går det aldrig överstyr. Jag har aldrig hört att de har morrat argt på varandra. 
 
Leonberger Zam
 

Zam blev 3:a i Bhkl och fick CERT i Ronneby