WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Husvagnsemester med 8 Leonberger 2012

När man säger att man brukar åka på husvagnssemester med 8 stycken Leonberger så är det knappt någon som tror en. Men vi kan bara meddela att det går jättebra.

Varje gång vi kommer till ett nytt ställe så väcker det uppmärksamhet. Först en hund ut sedan, sedan en, sedan ytterligare en. Då börjar folk tro att det skall ta slut. Sedan kommer ytterligare en, därefter en osv. Snart är alla 8 ute. Och på alla ställen så är det massor av människor som vill komma fram och hälsa, klappa och gossa med alla vovvarna. Detta året kanske framförallt med lilla Princess, alla gillar nog små valpar. Men alla de andra som är vana vid detta älskar när människor kommer fram och klappar dem. Alla vill på något sätt bli klappade mest. Det är nog en av de saker som är det roligast med att semestra på detta sätt. Man träffar massor av trevliga människor som har massor av olika frågor. Är det inte jobbigt med så många? Var sover de någonstans? Hur kan alla få plats? Hur mycket äter de? Med mera. Men alltid bara positiva kommentarer. Och ofta kommentarer om hur bra hundarna uppför sig under tiden som vi är på ett ställe. Det är kanske detta som är det absolut roligaste. Samtidigt som man kan glädja framförallt så många barn som återkommer gång på gång och frågar om de får klappa/leka med vovvarna. Det tråkiga är nu efteråt, varför tog man inte lite fler bilder för att komma ihåg ännu en trevlig semester. Men här kommer i alla fall några bilder från "Vovvesemestern".

Vi stannade först i Karlsborg på vår väg till hundutställning i Köping. Där vi också bodde några nätter på en jättetrevlig campingplats. Vi har bestämt oss för att vi verkligen skall återkomma dit. Därefter fortsatte vi till Lungsund, Ransäter (utställning). Sedan till Vansbro, för att fortsätta till Kopparberg (inoff utställning). Därefter till Ronneby (utställning).

På alla platser har det varit lika trevligt. Det kanske är lite trångt ibland med alla vovvrarna. Men de är lika roligt varje gång att se hur bra de uppför sig och man får många promenader när man inte är hemma och har lite lättare för att bara släppa ut dem på tomten.

Detta året fick vi ett bra tips från våra vänner Sussan och Oskar på Shimanis kennel som vi även träffade på campingen i Vansbro. Att bädda ner sofforna och bordet där framme i vagnen till en stor bädd åt vovvarna. Då låg de ofta en fyra fem stycken där och sov/vilade.

Här är vi i Köping. Precis vid infarten till campingen. Alla vovvarna kunde ha full kontroll över vad som hände. Wilma och Zara är inne för tillfället.

Så här ser det oftast ut när alla vovvarna är inne. Här är det fyra som syns på bild. De andra fyra ligger för tillfället i sofforna där framme. Kanske lite trångt i bland. Men det fungerar. De brukar turas om att ligga på golvet, eller i sofforna, eller i sängarna.

Här bor vi precis vid kanten av stranden i Lungsund. Några av vovvarna syns på bild.

Mycket vacker omgivning vid sjön i Lungsund.

5 lugna vovvar som vilar sig med sjön i bakgrunden.

Zack till vänster, Otto till höger med Wilma bakom sig.

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)