WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

 

 

Leonberger och Pyreneisk Mastiff

är helt underbara!

Tillgivna, gossiga, snälla och lugna.

och blir snabbt din bästa vän!  

 

Vi  har idag 2 Leonberger och 6 Pyreneisk Mastiff. Vi skulle ha mycket svårt att tänka oss ett liv utan dessa helt underbara vovvar. Våra fyra senast tillkomna till vår kennel är Laban, Lucas, Luna och Fiona. Laban hämtade vi hem den 29/12 2021 från Finland. Han kommer från Farmlands kennel. En Pyreneisk Mastiff hane. Han heter Laban efter vår saknade Leonberger som hette Laban. Och Lucas är den valp som vi valt att behålla från vår senaste kull som vi fick sommaren 2021. Luna kommer även hon från Finland. Vi hämtade henne den 3/6 2022 i Helsingfors. Luna kommer från Snaggletooth kennel. Vårt senaste tillskott är Fiona och som  är en syster till Laban. Fiona kom till oss i slutet av november 2022. Tanken är att Fiona nu skall komma väl in i vår övriga flock. Våra planer är att vi även kommer att försöka få en kull med valpar efter Fiona så snart som det passar väl in i våra planer.

Tyvärr har två av våra Leonberger tikar lämnat oss i stor saknad under 2021. Princess i mars och Chita i december. Princess var mamma till Chita.

 

Våra hundar är våra bästa vänner!

Vänner som du alltid kan lita på och som alltid blir glada när dom ser dig.

En hund ställer mycket små krav men förblir, om du uppfyller dem, din bästa vän i vått som i torrt. I medgång så väl som i motgång. I lycka så väl som i sorg. Ja vid alla tillfällen har du en vän som alltid blir glad när han/hon ser dig. En vän som visar sin glädje genom att vifta på svansen och kanske studsa upp och ned.

En hund kräver egentligen inte så mycket av dig, men den ger dig så enormt mycket tillbaka!

 

Våra hundar idag.

Pyreneisk Mastiff:

Samba, Pyreneiska Mastiff. Hennes officiella namn med titlar är:

SE UCH  DK UCH  NO UCH  NORDIC CH  EVITAGÅRDENS SAMBA DE LA BELLAMI

Samba är nu 4  år gammal och 7 månader (18/8 -22).  Samba har en helt fantastisk mentalitet. Och var en underbar mamma till sin första valpkull. Under ett par år har vi inte kunnat ställa ut Samba på grund av att alla utställningar var inställda på grund av Corona. När sedan allt kom igång hade Samba valpar. Så första utställningen som vi kunde deltaga på efter detta var i Malmö den 17/ 4 -22. Där blev Samba svenskt utställnings champion. Efter det har hon även deltagit på utställning i Danmark och Norge samt ytterligare en utställning i Sverige den 30/7 2022. Under dessa lite drygt två månader har hon även blivit Danskt Utställnings Champion, Norskt Utställnings Champion samt Nordic Show Champion. Förmodligen kommer vi inte att vara speciellt aktiva med att ställa ut Samba igen innan hon kanske blir veteran.

Otto, Pyreneisk Mastiff. Hans officiella namn med titlar är:

SE UCH  DK UCH  NO UCH  NORDIC CH  DK V-21 NORD V-21 STJÄRNICAS AQUI ESTOY OTTO

Otto fick sitt namn Otto efter vår första Leonberger som också hette Otto. Gamla Otto var en en underbar hund på alla tänkbara sätt. Vår nya Otto är lika underbar. Vi blev förälskade med en gång när vi såg honom för första gången. Och hur fin han var rent exteriört. När han skulle få sitt kennelnamn, där alla valpar skulle ha ett namn som började på A. Så ville vi ändå att han i sitt kennelnamn skulle ha namnet Otto. Så vi fick tänka i lite nya banor. Med tanke på att Pyreneisk Mastiff är en spansk ras så ville vi ha ett spanskt tillägg som började på A innan hans namn Otto. Varken min fru eller jag kan spanska, men efter lite data arbete så fann vi namnet som passade precis. Aqui Estoy som betyder "Här är jag"  Namnet Aqui Estoy Otto, HÄR  ÄR JAG OTTO,  passar perfekt när vår vacka Otto kommer till utställnings ringen. (OBS. Lite skämtsamt men roligt). Otto har i stort sett vunnit på alla utställningar han har varit på, både i Sverige, Norge och Danmark. Men inte heller Otto kommer vi att ställa ut så mycket i framtiden. Vi är ganska nöjda med de resultat som han har visat.

Otto är Svenskt Champion, Dansk Champion, Norskt Champion, Dansk Vinnare 2021, Nordisk Vinnare 2021 och Nordic Show Champion. Och även Dansk Racevinnare 2021.  Otto är nu 3 år och 3 månader (okt 2022). Otto är en fantastiskt mentalitet, lugn och snäll och vill vara med överallt. Och får alltid omdömmet mycket trevligt temperament eller till och med fantastsikt temperament (Herning 2021) på utställningar. Men även omdömmen som - en champion av hög internationell kvalitet.

Laban, Pyreneisk Matiff. Hans officiella namn med titlar är:

SE UCH  DK UCH  NO UCH  FARMLANDS DURANGO

Även har han fått ärva ett namn efter en av våra tidigare Leonberger som hette Laban. Gammel Laban var en helt underbar hund men som hela tiden hade glimten i ögat. Vår nya Laban är likadan. Laban är nu 2 år och 2 månader. (nov - 2022). Även Laban har ett mycket trevligt temperament, och är helt underbar. Laban har nu hunnit med att deltaga på utställningar i både Sverige, Danmark och i Norge. Laban är nu  Svenskt, Danskt och Norskt utställnings champion. Samt Bornholms vinnare 2022. Lite roligt är att det tidigaste man kan bli svenskt utställnings champion är dagen efter det att man fyllt 2 år. Laban blev Champion dagen efter han fyllde två år.

Lucas, Pyreneisk Mastiff. Kommer från vår kull sommaren 2021. Lucas är idag 1 år och 3 månader (okt 2022).  Från vår senaste kull där vi fick vi tre levande valpar. En tik och två hanar. Planen var att behålla en tik och en hane från denna kull. De skulle få spanska namn och heta Lucas och Luna. Tyvärr lämnade Luna oss tre veckor gammal på grund av hjärtfel. Lucas har även en bror som idag heter Torbjörn och bor utanför Filipstad. Båda dessa bröder har så här långt utvecklats mycket bra, med ett härligt temperament.

Luna, Pyreneisk Mastiff . Hennes officiella namn är:

SNAGGLETOOTH´S DOWN THE LINE

Luna är vårt senaste tillskott, nu 8 månader gammal (okt -22). Luna har ett fantastiskt trevligt temperament men än så länge livlig och full med lek. Hon och Lucas ägnar sin största tid åt att leka/bråka/bitas. Luna kommer förhoppningsvis om allt går bra, att kunna bli mamma till en kommande valpkull. Hon har hitills bara deltagit på en utställning som valp, Norrköpings nationella utställning, samt på en inofficiell utställning för  juniorer i Linköping. På båda utställningarna fick hon utmärkt kritik och blev BIR valp.

WO-WO ZAARA EFTER SAMBA.

Det är en tik valp från vår senaste kull som vi själva har behållit. Zaara är 3 månader den 18/5 2023. Våra långsiktiga planer är att få en valpkull efter Luna med en lämplig hane för att få en ny linje att kunna kombinera med Zaara för framtiden. Vi håller som bäst på att undersöka olika möjligheter. 

 

 Leonberger:

Vi har våra Leonberger som rena sällskapshundar Vi har inte haft några utställning eller avelsplaner för dessa. Vi bestämde oss för att det skulle vara vår sista kull på Leonberger och hade när vi fick denna kull bestämt oss för att byta till en annan ras. Men en ras av samma storleks typ. Och vi valde då att satsa på Pyreneisk Mastiff. Vilkert vi aldrig har ångrat.

Vi har aldrig ångrat våra många år med Leonberger, och vi hoppas på ytterligare många fler år. Våra två stora fina Leonberger-hanar, Chico och Chabo, är bröder och är helt fantastiska. De är mycket lika, och svårt att se skillnad på om man inte kollar noga.  De är mycket stora, vikt runt 82 kilo, mankhöjd över 80 centimeter. Men har ett helt fantastiskt temperament och älskar att vara tillsammans. Sover alltid tätt tillsammans, äter med sina matskålar ett par decimeter från varandra. De är oftast bara ett par meter ifån varandra när de är ute. Går en iväg åt ett håll så följer den andra tätt efter. Och det mest fantastisk är att de aldrig har varit sura på varandra trots att de i stort sett ligger på varandra. Vi har aldrig hört det minsta morr mellan dem.

Vi är övertygade att deras trevliga mentalitet har hjälpt till att prägla alla våra Pyreneiska Mastiffer som alla har fått växa upp med Chabo och Chico, och även med deras syster Chita som tyvärr har lämnat oss. Men deras fina påverkan har gett ett gott avtryck på våra nuvarande Pyreneiska Mastiff.

Chico, Leonberger. Är nu 6 år, den 12/10 2022.

Chabo, Leonberger. Är nu 6 år, den 12/10 2022.

Chita, Leonberger. Chita lämnade oss tyvärr i stor saknad den 10/12 2021 på grund av leukemi.

 

Vovvar som lämnat oss i stor saknad men som vi har haft förmånen att få leva tillsammns med.

Chita, Leonberger. se ovan..

Luna, Pyreneisk Mastiff. Se ovan under Lucas

Princess, Leonberger, Lämnade oss den 7/3 2021 i stor saknad. Nästan 9 år gammal. Princess är mamma till de 3 Leonberger som vi behöll själva från vår senaste kull Leonberger. Chita, Chico och Chabo.

Laban, Leonberger Lämnade oss den 4/11 2019. Tvvärr blev han bara 6 år, 7 månader och 23 dagar gammal. Laban var en ovanligt pigg och vaken vovve och en frisk fläkt. Det märks tydligt här hemma att han inte är med oss längre. 

Leonberger som tidigare lämnat oss i stor saknad.

Wilma, Otto, Zorro, Zingo, Zack,  Zimba och Zara.

Wilma blev 9 år, Otto 8 år, Zorro 3 år, Zingo 8 år och 10 månader,  Zack 9 och ett halvt år, Zimba 10 år och två månader och Zara 10 år och fem månader och Zam som blev 11 år och 10 månader. Wilma och Otto var mamma och pappa till de andra vovvarna från vår Z kull.