WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

Sambas dräktighet.

Nu är det bara ca en vecka kvar. Vi tror att valparna kommer nästa måndag eller tisdag.

Idag den 13/2 är det redan dag 55. Man undrar vart har alla dessa veckor tagit vägen.

Första veckorna ser man inte speciellt mycket. Men efter ultraljudet så är det i alla fall konstaterar att det finns valpar. Och man börjar hoppas på att allt skall gå bra. Ser  ser man att magen börjar växa. Och efter röntgen vet man ganska bra för hur många valpar man skall planera för. Senaste veckan ökade Samba 5 kilo i vikt och veckan desförinnan med 5,5 kilo. Så kommande vecka blir nog lite jobbig för Samba.

Men allt är nu planerat och vi hoppas på en lätt förlossning och friska valpar.

 

Samba har varit helt fantastisk. Hon rör sig lungt och har ätit bra av hennes och kommande valpars specialfoder. 

Det roliga är att Laban är så försiktig. Inget spring, hopp eller bus när Samba är i närheten. Och när nu Samba får äta mindre portioner 4 - 5 gånger per dag så ligger bara Laban och tittar på utan att ens försöka smaka på hennes mat.

 

Samba och Laban tillbringar all sin tid tillsammans. För att Samba inte skall behöva vara ensam i sitt kommande valprum. Och att de fortfarande kan göra detta är att även Laban är helt fantastisk. Han verkar ha full koll på att vara försiktig. Och ligger ofta bara ett par decimeter från Samba och har full koll. Han blir nog inte så glad när han snart måste flytta ut och vara tillsammans med de andra.

Några bilder från igår på Samba och Laban.

Pyreneisk Mastiff

Pyreneisk Mastiff

Pyreneisk Mastiff