WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

 

Intresserad  av Pyreneisk Mastiff.

Att köpa en valp kan var ett ganska stort beslut. Trots allt så köper man en trogen vän som man skall ta hand om i många år framåt, med allt vad det innebär. Men som kommer att ge dig mycket glädje och bli en trogen vän. En valp kräver extra mycket skötsel, tillsyn och tränig. En vuxen hund kräver sitt i form av stimulans och omsorg. Och den gamla hunden kanske behöver hjälp  med att hålla sig aktiv och även den lite extra omsorg. Men det gemensamma för alla stadier är att den kräver ett stort mått av kärlek och omsorg.

Man kanske inte vet vilken hundras som man vill ha. Till din hjälp finns det mycket information att finna på nätet om olika hundraser, vad man skall tänka på samt hur man skall sköta sin hund. Det gäller att ta sig lite extra tid och sätta sig in i de olika raserna innan man bestämmer sig.

Vi hjälper gärna till att besvara frågor  samt arbeta för att få upp intresset för de hundraser som vi har. Leonberger känner många till medans Pyreneisk Mastiff är mer ovanlig i Sverige.

Men viktigt är att vi svarar bara på mail där du angivit namn och telefonnummer som vi kan nå dig på. Vi vill veta vem som vi skall lägga vår tid på för att besvara mailet. Alltså inte på anonyma mail. Och vi tror att ni som är seriöst intresserade inte har något problem med att acceptera detta. Eller ännu bättre är om du ringer så att vi kan talas vid. Det uppkommer kanske nya frågor längst samtalet och då kan vi kanske ta det mesta med en gång.

 Vi lägger heller vår tid på att göra det bästa för våra hundar än att besvara en massa allmänt hållna mail.

Vi vill gärna att du går in och läser på följande länkar till sidor som handlar om Pyreneisk Mastiff så tror vi att du hittar många svar på dina frågor. Samtidigt som du kan se om Pyreneisk Mastiff är en hund som passar dig.

Vi kan rekommender att du läser följande länkar.

1. Våra nya valp planer Pyrenesisk Mastiff 2022

2. Pyreneisk Mastiff Historik

3. Domar kompendium Pyreneisk Mastiff.

4. Ras standard Pyreneisk Mastiff.

När du läst ovanstående, så tror vi att du kommer att ha lättare att ställa frågor som vi kommer att göra vårt bästa för att besvara.

 

Vi föder bara upp valpar när vi själva vill ha valpar. Därför är våra krav naturligtvis stor på vår egen uppfödning. Vi vill att allt skall bli så bra som möjligt. Vårt intresse är inte att sälja en massa valpar hit och dit. Vi vill att alla våra valpar skall ha det lika bra oavsett om de bor kvar hos oss eller kommer till andra familjer.

 

För att på ett bra sätt kunna ta hand om en valp från oss så har vi följande önskemål:

 

1.

Du bör ha tidigare hundvana helst från större hundar. Om du inte har det vill vi att du beskriver för oss hur du tänke om hur du skall kunna ta hand om en Pyreneisk Mastiff. Som är en stor och kraftfull hund men som samtidigt är lugn, trygg och är helt underbar. Men måste skötas på rätt sätt. Inte bara som valp utan även under många år framåt

2.

Du måste vara medveten om att en stor hund kostar en del varje månad. Bra foder plus att kunna hålla din hund försäkrad under många år framåt.  Det får inte hända att inte hunden skall kunna få rätt vård om det behövs.

3.

Du skall ha god tid för din hund. Hunden skall inte lämnas ensam under längre tid än ett antal timmar, varken som valp eller som vuxen hund.

4.

Du måste ha möjlighet till att motioner din hund regelbundet. Antingen genom egen motion på stora utrymmen eller gemensamma aktiviteter/promenader. Eller helst en kombination av båda.

5.

Vi önskar att hunden kommer till en stabila familjerelation som ger lugn och trygghet för hunden under hela dess livslängd.

Om du tycker att ovanstående punkter stämmer väl in på dig och om du sedan har stort intresse för att äga en Pyreneisk Mastiff (Det finns förnärvarande bara ca 100 stycken Pyreneiska Matiff i Sverige) är det en bra start för att vara intresserad av en Pyreneisk Mastiff och för vidare samtal.

 

Vi har inga krav på att du skall ställa ut din hund. med det skulle vara roligt om du hade det intresset. Men vårt  önskemål är att du åtager dig att vårda och älska din nya kompis för många år framåt och resten av hundens liv.

Om du bor i ett slott eller koja spelar inge roll. Men du skall respektera och göra allt bra för din kompis inte bara under valptiden utan för all framtid. Det är ett stort hjärta som räknas mest.

Sedan är det inte negativt om du redan har en annan mentalt stabil hund som kan bli en ny kompis att ha sällskap av och kunna leka med.