WO-WO kennel. Leonberger och Pyreneisk Mastiff

 

 Klicka på de kursiva texterna för att komma direkt till uppdatering

 

Senaste uppdateringar.

 

20/7 2021.

Den 11/7 föddes Samba 3 Pyreneisk Mastiff valpar. Alla valparna är friska och starka och har gått fint upp i vikt hela tiden. Det blev 2 hanar och en tik. Vi hade  redan sedan vi planerade denna kull bestämt att vi själva skulle behålla en tik och en hane. Den andra hanen har sedan ca 1 år tillbaka redan en ny familj att komma till. Vi kommer att göra en sida som heter Sambas valpar där vi kommer att sätta in bilder mm. Där man kan följa valparnas utveckling. (kommer inom ett par dagar)

8/6 2021.

Vi tror att vår snälla och trevliga Samba är i valp. Vi hoppas på många söta och fina valpar i sommar. 

Pyreneisk Mastiff

Blivande mamma Samba. 8/6 2021

 Pyreneisk Mastiff

13/5 2021.

Måndagen den 10/5 var Samba på SLU i Uppsala för provtagning för att få reda på bästa dag för parning. En resa på ca 90 mil tur och retur. Samba var som vanligt lugn och fin. Denna provtagning indikerade att rätt dag skulle vara onsdagen den 11/5 eller torsdagen den 12/5. Så på onsdag klockan 02.15 var det dags igen att köra till Uppsala. För säkerhets skull var en väska medtagen för att kunna bo kvar på hotell i Uppsala, om det nu skulle visa sig att bästa dagen hade varit på torsdagen. Samba var snäll och lugn som vanligt under hela resan. Provtagningen gjordes 08.30. Och strax innan 11 fick vi det välkommna beskedet. Det var dags nu. Skönt att slippa stanna över natt i Uppsala. Så vid ca halv 2 blev Samba inseminerad. Åter en lång hemresa men samtidigt  med en stor lättnad över att vi kommit ett stort steg framåt.

Nu hoppas vi att får många friska och fina valpar till sommaren.

9/5 2021.

I kommande vecka planerar vi att para Samba och Harry.

Om allt går som planerat hoppas vi på valpar i juli. De kommer då att vara leveransklara i början på september.

Se även Pyreneisk Mastiff valpar sommaren 2021.

 

4/5 2021.

Nu har Samba börjat att löpa den 30/4 2021. Om allt går bra räknar vi med att hon kan paras inom de närmaste veckorna. Vi hoppas att vi sedan får valpar i mitten av juli. Valparna kommer då att vara leveransklara under september månad.

7/3 2021.

Då kom åter en sådan dag som man helst inte villl skall komma. Vår underbara Princess som är mamma till våra tre valpar här hemma, Chita, Chico och Chabo lämnade oss idag. Princess blev nästan 9 år, 19/4 2012- 7/3 2021. Princess har under alla år varit en helt fantastisk. Lugn, snäll och gosig. Morgonen började som vanlig, ute tillsammans med alla de andra. När vi sedan skulle gå in lade hon sig ner och var inte kontaktbar. Vi bar in Princess i värmen, hon piggnade till ett litet tag och viftade till och med på svansen när hon tittade på oss med sina vackra ögon. Efter en stund somnade Princess in helt stilla. Vår enda glädje utöver alla våra fina minnen är att det skedde här hemma i största lugn för Princess. Älskade Princess, - saknad av oss och alla dina kompisar här hemma.

 

21/1 2021.

Nya bilder på vår nya Pyreneiska Mastiff, Laban samt på Samba och Otto

Nya bilder. Klicka här

10/12 2020.

Några korta rader om Harry från sin ägare.

Om Harry, klicka här 

 

9/12 2020.

Nya valpplaner på Pyreneisk Mastiff 2021.

Som vi tidigare skrivit om på denna hemsida har vi haft planer på att få valpar på våra två Pyreneiska Mastiff. Samba och Otto. Dessa planer är nu lite förändrade. Tyvärr hade inte Otto riktigt det resultat på sina höfter och armbågsleder som vi hade hoppats. Vi har sedan en tid tillbaka bestämt oss för att använda en annan hane i denna avel. Och det är FI UCH Mastinero Harry.          

Till presentationen, klicka här.

3/11 2020.

Nu är vår nya Pyreneiska Mastiff valp 7,5 veckor. Här följer några bilder.

Till bilder

21/10 2020.

Nu har vi kommit så långt i vårt val av Laban att vi koncentrerar oss på tre stycken. Vilket är mycket svårt. Vi skulle helst ha alla tre. Skiljer inte så mycket, de är jättefina. Men under denna vecka har vi lovat att ge besked. Lite olika teckning, lite olika storlek, men alla tre har ett jättefint och vackert ansikte.

Bilder på valparna snart 6 veckor, klicka här.

17/10 2020.

Idag har Otto varit på kvalitetsbedömmning/utställning i Vänersborg.

Otto fick Exellent med CK.

Kvalitetsbedömmnig finns nu i bristen på att hundutställning inte kan genomföras på grund av Covid 19 och med tanke på hur många som får samlas. Kvalitetsbedömningen görs genom att en officielll domare bedömmer varje hund precis som de gör vid en normal utställning. Samma kvalitetspriser finns som på utställning. Och resultatet blir officiellt, med bland annat bedömmningen, Good, Very Good, och Exellent. Vill domaren så får de vid detta tillfälle även dela ut CK, som betyder Certificats kvalitet. Detta ges till hundar som håller så hög kvalitet så att de får deltaga vidare i tävlingen om vem som skall få CERT bli BIR eller BIM. Denna  sista del ingår inte i denna bedömmnig eftersom det är ett begränsat antal hundar som kan deltaga. Vi hade en mycket duktig och välkänd domare, Liz-beth C. Liljeqvist, med mycket bra kunskap om Pyreneisk Mastiff. Otto fick bedömmningen Exellent och fick dessutom CK. Otto var som vanligt exemplarisk och vi är mycket nöjda. 

 

14/10 2020.

Jag har lagt in lite nya bilder på valparna i Finland från det att de var 4 veckor.

Vi har inte bestämt oss än för vem som skall bli vår nya lilla Laban.

Bilder valparna Klicka här.

12/10 2020.

Idag fyllde valparna från vår senaste Leonbergkull 4 år. Det blev stort tårtkalas. Valparna heter Chita, Chico och Chabo. Naturligtvis lät dem sin mamma Princess smaka. Även våra Pyreneiska Mastiff, Samba och Otto lät sig väl smaka. Nu får vi se om de orkar/vill äta sin kvällsmat.

Klicka här så följer lite fler bilder från deras kalas.

 

7/10 2020.

Ottos diagram från sitt BPH test finns nu klart.

Klicka på BPH diagram. Här.

 

4/10 2020.

Idag har Otto gjort sitt BPH (Beteende- och personlighets-beskrivning hund).

Detta gick mycket bra. Helt utan oro eller rädsla för något. Vid skott brydde han sig överhuvudtaget inte. En kommentar som hördes var. "Han hör ju i alla fall, han tittade dit där skottet kom ifrån i några sekunder". Men han noterade att något hände som han inte behövde reagera på. Och när momentet sakta närmande person kom som kanske kan upplevas lite oroande. Så stod Otto några meter framför oss och tittade på personen. Sedan så tyckte han väl att det tog för lång tid, detta tar några minuter, så han la sig ner och väntade på att personen skulle komma fram. Alla övriga moment gick också helt felfritt. Mer info om hans BPH kommer när resultatet är publicerat på SKK´s avelsdata. Otto är helt fantastisk lugn.

 

 

22/9 2020 

Vi har gjort en ny bildsida för att visa utvecklingen av Pyreneisk Mastiff valpar från dag 1 och framåt. Det är spännande att följa den snabba utveckling som de har från födsel och under de första åtta veckorna. Klicka här för att komma till sidan.

 

13/9 

Vi har planerat ett köpa in en ny liten Pyreneisk Mastiff hanvalp från Finland.

Han kommer att heta Laban, efter en av vår mycket saknade Leonberger. 

Laban kommer från en  kennel som heter Kennel Farmlands. Han mamma är finsk och pappan är spansk. Tanken är bland annat att få in ny linje och kanske om allt går som vi hoppas att kunna användas i avel tillsammans med den tik som vi planerar att behålla från den kull som vi planerat till nästa vår. Vilket innebär att planeringen för detta ligger ca 3 år fram i tiden. 

I Kullen finns 5 hanvalpar och 3 tikar. Och resan är bokad för att hämta honom den 27/12 2020.

Bild finns på följande länk. Pyreneisk Mastiff Laban.

1/9

I söndags var Samba och Otto på en inofficiell utställning. Tyvärr har ju alla utställningar sedan My Dog i början på januari varit inställda. Det gick jättebra med fin kritik på båda vovvarna. Otto har vi ju inte kunna ställa under detta år, så därför ville vi nu ha lite träning för honom. Resulatet blev BIM för Samba och BIR och därefter BIS4 för Otto.

Otto fick mycket fin kritik. Men det som värmde mest var att han fick omdömmet

"Super Charmig Kille" och vidare "Utmärkt temperament".

Även Samba fick mycket fin kritik och även hon "Utmärkt temperament."

 

13/6

Vi har lagt till en ny sida med lite information om att anmäla intresse/köpa valp från oss. En av anledningarna är att vi får en hel del mail med mycket allmänna frågor utan "känd" avsändare ofta med mycket allmänna frågor. Som ofta sedan kan förtsätta med yttreligare mail med samma andra typer av allmänna frågor. Vi kommer inte att besvara denna typ av mail längre. Vi vill att du anger vem som ställer frågan och på vilket telefonnummer som vi kan nå dig = inga dolda nummer. Anledningen är att vi inte vill ta upp en massa tid med att besvara denna typ av mail. Alla de frågor som ställs är dessutom frågor av den typ som man lätt kan hitta om man gör en liten sökning på nätet.

Vi tror att de som är seriöst intressed redan har läst på lite innan de mailar. På denna sida finner du länkar till 4 sidor med information om Våra valpplaner samt om den Pyreneiska Mastiffen.

Denna sida kommer du till om du klickar här.  "Intresserad av Pyreneisk Mastiff"

 

10/6

Idag kom även resultat från en av Sambas systrar (Fia) på röntgen av armbågsleder och höftleder. Med bästa resultat. HD A och ED ua. För vår del som har tänkt ha Samba i avel är det glädjande att även syskonen har bra resultat. Av 8 syskon är 4 röntgade så här långt. Alla 4 har HD A. 3 har ED ua och en har ED 1. Skall vi ha Samba i avel så ser vi det som ett friskhetstecken att inte bara vår Samba har fina resultat. Ett ytterligare plus är att även syskonen har detsamma.

 

26/5.

Idag har vi haft besök av Marita på Evitagårdens kennel med Sambas mamma Bellami och Sambas syster Fia. Trevligt med fullt bus mellan systrarna och Otto men även med våra Leonberger. 

"Bilder från dagen"

Igår hade vi ett trevligt besök av en eventuell famtida valpköpare som ville se träffa Samba och Otto. Nu väntar vi alla på en massa trevliga, söta och välmående valpar.

 

!8/5 2020

Vi har lagt till en ny sida som heter "Aktuella händelser"

Idag skriver vi om att Zam blir 11 år och åtta månader och Otto 10 månader.

Händer det något speciellt så kommer vi att göra en kort notis på denna sida.

 

19/4 2020

Texten om våra planer på Pyreneisk Mastiff.

Eftersom denna fråga är den mest viktiga för oss,  så har vi gjort vissa förtydligande.

 

16/4 2020

Nya bilder på alla vovvarna när dom är ute en härlig vårdag.

 

15/4 2020 

Vi har gjort förändringar för hur man kan navigera på hemsidan. (Förändringar hemsidan)

Vi har under Pyreneisk Mastiff lagt till SKK´s rasstandard samt domarkompendium från 2016.

Här finns mycket intressant om bedömmning av Pyrenerisk Mastiff.

Vi har även skrivit en sida om våra planer för Pyreneisk Mastiff valpar

27/2 2020 

Vi har lagt in nya bilder på när alla vovvar är ute en vacker vinterdag på första sidan.